Fra næste sæson slår Hald Ege – Ravnstrup KFUM og SIK Håndbold U16-drenge sig sammen grundet faldende spillerantal.

U16 håndbold: Et nyt samarbejde blandt U16-drengeholdene fra Hald Ege – Ravnstrup KFUM og SIK Håndbold har set dagens lys. Grundet færre spillere har de to håndboldklubber set sig nødsaget til at slå årgangen sammen.

– Vi gør det, fordi det har blødt lidt begge steder i forhold til antallet af spillere, så jeg synes, samarbejdet indikerer, hvad det hele handler om. Nemlig at bevare de unge mennesker i håndboldsporten, siger Simon Olsen, der er ungdomskonsulent i SIK.

Han støttes af Laila Strand Nielsen, bestyrelsesmedlem i Hald Ege – Ravnstrup KFUM, som ser potentiale i det ligeværdige samarbejde mellem klubberne.

– På den lidt længere bane tænker vi, at samarbejdet kan være en lille reklame for, at man sagtens kan snakke og samarbejde på tværs af klubberne i kommunen, så man får boostet sporten og holdt gang i de unge spillere, der gerne vil spille håndbold.

Træning i begge klubber

Samarbejdet, der begynder fra 1. august og løber et år frem, betyder, at holdene kan stille to U16-hold. Træningerne, som derved bliver med et større fremmøde, kommer til at foregå én gang hvert sted i løbet af ugen, og ifølge både Laila Strand Nielsen og Simon Olsen har forældre og spillere taget godt imod det nye samarbejde.

– Folk har taget rigtig godt imod det og ser ingen udfordringer i hverken at køre det ene eller andet sted hen. Det, som de er glade for, er, at vi som foreninger har startet et samarbejde, der gør, at de kan blive ved med at spille håndbold på deres respektive årgang, siger Simon Olsen.

– Vi får drengene til at fungere som et samlet hold, og at de synes, det er en fed idé. Det gør de heldigvis, så vi glæder os ufatteligt meget til at komme i gang med samarbejdet og se, hvordan det spænder af, siger Laila Strand Nielsen.

Forrige
Generation Handball 2017
Næste
SIK Håndbold er tæt på at vokse ud af egne rammer